Trending Fonts in 2016

Posted on Posted in Pixel Blog

Fonts! Elk jaar zijn er weer fantastische nieuwe fonts op het web te vinden, en elk jaar opnieuw zijn er missers tussen. Hier is een overzicht van fonts die wij sterk aanraden voor web en grafisch ontwerp.

De laatste tech en trends volgen is belangrijk voor designers. En aangezien typografie daar een zeer groot onderdeel van is, zet ik graag mijn persoonlijke favoriete fonts op een rijtje, gemengd met huidige trends.

Bernier

Perfect voor een vintage design: Bernier (regular, distressed, shade) is een old school lettertype dat meteen stijl uitstraalt. Je kan het gebruiken in zo goed als elke grafische huisstijl of logo.

Luna

Zoek je eerder een geschreven font dat er niet geforceerd en fake uitziet? Luna (regular) is dan iets voor jou. Gemakkelijk te combineren met verschillende layout aspecten en vooral: fun.

Museo Sans

Een meer klassiek lettertype, maar daarom niet minderwaardig: Museo Sans (300, 500, 700, Rounded). Een prachtig web font dat je zeker moet hebben voor een moderne en stijlvolle uitstraling.

Oswald

Niet voor niets een van de gekendste Google Fonts: Oswald (bold, light, no nonsense) is een fijn alternatief op de gekende Gothic sans-serif stijl.

Raleway

Elegant met zelfs gigantische stapel aan ‘weight families’: Raleway. Gaat goed samen met zo wat elk sans-serif font en is tegenwoordig op verschillende websites te vinden.

Extra’s

  • Roboto, gekend font voor web blogs
  • Lato, fijn font voor titels
  • Brandon Grotesque, mooi font, vaak gebruikt op websites
  • Ubuntu, cool font en ook een persoonlijke favoriet
  • GT Walsheim, gekend in de design wereld, knap font

Zo, nu ben je up to date met de trending fonts van 2016. Deze combineren met een toffe foto, die je gratis op internet kan vinden, en je kan weer aan de slag!