Je content verbeteren door erover te praten? Hoeda?

Posted on Posted in Pixel Blog

Het overkwam me vaak dat ik een script schreef en mentaal een heel concreet beeld aan het maken was over hoe die video eruit zou zien. Ik probeerde zoveel mogelijk te plannen om dan op de dag van het filmen, of soms zelfs tijdens de montage pas, door te krijgen dat iets wat ik uitgewerkt had gewoon niet werkte zoals ik het wou. Da’s minder aangezien draaidagen meestal niet met overschot beschikbaar zijn. In de laatste jaren is dit echter veel minder voorgevallen, gewoon omdat ik over mijn ideeën ben beginnen praten. Aangezien ik deze simpele tip in het begin niet kende vermoed ik dat er misschien meer mensen zijn.

Het is nochtans enorm simpel. Je schrijft een script en je praat erover met iemand. Het fijne is dat het er eigenlijk niet toe doet tegen wie je praat en of die persoon ook maar enige ervaring heeft. Ik heb gemerkt dat puur praten over content je namelijk forceert om alles eens langs een andere kant te bekijken, wat soms verrassende resultaten kan geven.

Bij de voorbereiding van de filmpjes van Bloso kon ik bijvoorbeeld rekenen op het luisterend oor van Quentin. Samen door het script lopen gaf soms een vreemd gevoel, alsof ik me licht schaamde voor wat ik geschreven had. Da’s een mooie indicatie dat wat er in script staat simpelweg niet werkt. Aanpassen en blijven uitproberen tot het wel werkte heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Wij hebben de klant exact kunnen geven wat verwacht werd. Mede mogelijk gemaakt door de kunst van het praten.

Michiel